duminică, 23 august 2009

Moara cu noroc -Ohaba (Brasov)Intr-o atmosfera relaxanta, edilica de poveste se afla moara de apa de la Ohaba singura ramasa in Tara Fagarasului.
Gazdele, oameni primitori, cum rar mai gasesti chiar si in Romania, ingrijesc o curte mica plina cu flori de sezon ( begonii uriase, petunii, muscate).

Am fost invitati sa vizitam moara. Foarte interesant sistemul.Functioneaza impecabil dupa mai binede 200 ani. Familia Popa este a patra generatie care o are in grija. Am aflat lucruri interesante. Moara a scapat de nationalizare, iar componentele ei sunt originale de cand a fost pusa in folosinta (sec 18).Este un adevarat miracol modul cum lemnul este conservat, astfel incat moara la o simpla debolocare a cursului apei sa poata fi pusa in miscare.

Nu am plecat de acolo fara malai si tarate pentru bors.Intr-o prezentare simpla, in saculeti de panza frumos confectionati de catre gazda, malaiul este exact ca cel de pe vremea bunicii! Pe sac este cusuta o eticheta unde o sa gasiti reteta clasica, taraneasca a unei mamaligi.
Va recomandam sa treceti pe-acolo daca aveti drum. Este un obiectiv turistic impresionant!

Niciun comentariu: