marți, 28 decembrie 2010

Festivalul Luna Fotografiei din Romania



In esenta, “Calatoria” are o filosofie proprie si reprezinta principala sursa de inspiratie pentru un artist fotograf.
Cand spunem Calatorie, gandul ne duce atat la o deplasare pe o anumita distanta bine definita, dar si la o miscare a omului, a artistului fotograf, din punct de vedere evolutiv, spiritual.
Cu totii suntem calatorii propriilor noastre vieti, de la nastere si pana la disparitie.
Fotograful este dornic sa calatoreasca, sa surpinda prin obiectivele aparatului sau, momente si locuri care i-au trezit emotii, l-au facut sa-si tina respiratia, sa dea frau liber imaginatiei, intuitiei, l-au motivat sa impartaseasca cu cei dragi trairile sale.
Fiecare om are o perceptie unica a unui loc pe care il viziteaza intr-un anumit moment si aceasta perceptie este manifestata functie de starea fizica si spirituala, de varsta interioara, de maturitatea, de implinirea si dezvoltarea personala. Se intampla adesea sa revenim in anumite locuri, intr-un anumit orizont de timp si sa constatam ca abordarile si perceptiile noastre asupra zonelor respective se modifica. In aceste intervale de timp, locurile s-au schimbat poate prea putin, dar omul, artistul fotograf a evoluat , si-a schimbat nevoile, abordarile asupra lumii inconjuratoare si va surpinde imagini care nu vor avea nici o legatura cu initialele imortalizari.

sâmbătă, 11 decembrie 2010


free counters